Make your own free website on Tripod.com

 

koppel.gif (3666 bytes)

Whippet i 7 år

karin_dorr.jpeg (73009 bytes)

Min första whippet,Carmodey Kalambo köpte jag -92 från kennel Carmodey. Jag blev "rasfrälst" direkt vill jag påstå. Att gå från Irländsk Vattenspaniel till Whippet var en stor skillnad ! Våren -94 köpte jag Carmodey Brando. Det är klart att jag ställde ut dessa gossar på både gott och ont.Snart ville jag något mer..........

Hösten -94 föddes tre tikar på kennel Carmodey. Fader var ingen mindre än min egen Carmodey Kalambo. Jag beslöt att ta en parningsvalp.....Carmodey Trofé. Nu var huset fullt av äventyr. En tik med  stor pondus hade flyttat in. Åren gick och mitt djupa engagemang gjorde att jag bara inte kunde låta bli att para min tik. Januari -97 föddes sju helt underbara valpar hemma hos mig.

Uppfödning var ett faktum. Att få bevittna födsel  och få vara behjälplig till sin tik var en enorm känsla för mig. Ett djupt ömsesidigt förtroende byggdes upp mellan tiken och mig. Min Första kull  efter Multi champion Paris Panther, en hanhund som jag absolut bara föll för, föddes februari -97.Min andra kull efter Dumbriton Man In A Doublet föddes 24 juni -98. Efter mitt besök på kennel Dumbriton I England  hade jag med mig i bagaget dels en egen valp, Dumbriton Neverendin Love och dels uppgifter om att denna hane var till salu. Jag talade varmt om honom,  fast igentligen var det hans syster som jag föll mest för. Nu är Barcley "lyckligt" importerad hane och  bor på kennel Carmodey. Han delägs med Kennel Albicans.

A -kullen

B -kullen

dogHouseAnime.gif (26432 bytes)